free web maker

SUBSIDIE LOOPBAANADVIES VOOR RIJKSMEDEWERKERS

Ontwikkeladvies

Elke Rijksmedewerker kan een subsidie van maximaal 1.500 euro (exclusief btw) aanvragen door gebruik te maken van de Regeling Loopbaanadvies van het A+O fonds Rijk*. Het is alleen mogelijk subsidie te krijgen voor een loopbaanadvies van een loopbaandeskundige die is gecertificeerd als Register Loopbaanprofessional.
De Rijksmedewerker vraagt de subsidie zelf aan en kiest zelf een Register Loopbaanprofessional uit het beroepsregister. https://www.noloc.nl/ Voordat de aanvraag definitief wordt beoordeeld, wordt er middels een aantal vragen getoetst of de medewerker daadwerkelijk in aanmerking voor de regeling. Als de rijksmedewerker de afgelopen drie jaar in dienst van het Rijk is geweest en niet eerder gebruik gemaakt heeft van de regeling dan komt deze in aanmerking. De subsidie kan zonder tussenkomst van de leidinggevende aangevraagd worden bij het A+O fonds Rijk. De regeling loopt af op 30 juni 2022.


Rijksmedewerker krijgt subsidie voor loopbaanadvies

Het loopbaanadvies in het kort

Het loopbaanadvies helpt je als Rijksmedewerker om jouw plek te vinden op de arbeidsmarkt. Dat kan bij de Rijksoverheid zijn of daarbuiten, maar in ieder geval een plek die past bij jouw kwaliteiten. Het traject ziet er als volgt uit:

Je gaat naar de website:

                       https://www.aofondsrijk.nl/activiteit/loopbaanadvies/

1. Controleer of je in aanmerking komt voor de subsidie. Beantwoord een aantal vragen en binnen een paar minuten weet je of je aan de voorwaarden voldoet. Na afloop ontvang je uitleg over de verdere aanvraag.

2. Je vraagt een loopbaanscan aan via je leidinggevende of via het A+O fonds Rijk. Je meldt je voor deze regeling aan via het digitaal dossier van Loopbaanadvies.

3. Je vraagt voor maximaal € 1.500 exclusief btw (€ 1815 inclusief btw) een subsidie aan voor een vertrouwelijk loopbaanadvies bij een professionele Register Loopbaanprofessional.

4. Je kiest zelf een professionele loopbaandeskundige.

5. Je bepaalt zelf wat je met het loopbaanadvies doet. Je kunt het bespreken tijdens je jaarlijkse loopbaangesprek, maar je kunt het ook voor jezelf houden en je eigen plan trekken. Jouw resultaten blijven in ieder geval anoniem.

Binnen JOBCAMP is Hans Hekkers als Register Loopbaanprofessional geaccrediteerd om vorm- en inhoud te geven aan het beschreven traject.

www.jobcamp.nl

*Defensie- en Politiemedewerkers vallen niet onder deze subsidieregeling. Het betreft alleen medewerkers die vallen onder de CAO Rijk.