easy web builder

Ontwikkeladvies

De coronacrisis heeft de manier waarop we werken voorgoed veranderd. Dit biedt ook kansen voor jou om nieuw werk te vinden. Maar wat voor werk past er bij je? En op welke banen sluit jouw kennis en ervaring aan? In een ontwikkeladvies bij JOBCAMP helpt een loopbaancoach je deze vragen te beantwoorden


Dat kost jou niets: er is subsidie voor en wij regelen de subsidieaanvraag voor je.

Waarom een ontwikkeladvies?

Door de coronacrisis hebben sommige bedrijven en sectoren het heel zwaar. Andere hebben juist meer werknemers nodig. Om werkgevers én werknemers te helpen, heeft de overheid een subsidie voor ontwikkeladvies in het leven geroepen: NL Leert Door.

Met deze subsidie kun je een ontwikkeladvies aanvragen. In een ontwikkeladvies ontdek je wat voor werk bij je past, wat je nog zou willen leren én wat je mogelijkheden zijn op de arbeidsmarkt van nu. Zo kun je makkelijker een volgende stap zetten in de zoektocht naar werk waar je blij van wordt. Of dat nu in hetzelfde bedrijf is of juist heel ergens anders.

Is een ontwikkeladvies iets voor mij?

Je kunt gebruikmaken van het ontwikkeladvies als je … 

… een (andere) baan nodig hebt en wilt weten wat je mogelijkheden zijn

… niet per se een andere baan nodig hebt, maar twijfelt over of je huidige baan nog wel bij je past

… wilt weten waar je mogelijkheden en kansen liggen voor in de toekomst 

Belangrijk is dat je tussen de 18 en de pensioengerechtigde leeftijd bent en een relatie hebt tot de arbeidsmarkt. Of je nu werknemer, ZZP’er, ondernemer, flexwerker of werkzoekende bent. Het maakt niet uit of jouw organisatie is getroffen door de crisis of dat de wens om je te oriënteren puur vanuit jezelf komt.

Het Ontwikkeladviestraject stelt je in staat om met een frisse blik naar je toekomstige mogelijkheden te gaan kijken. Het helpt je bijvoorbeeld om inzicht te krijgen in jouw drijfveren, talenten en kwaliteiten, ontwikkelpunten, interesses, vervolgrichtingen qua functies en beroepen en het combineren van werk en privé. Bovendien krijg je meer inzicht in je huidige arbeidsmarktkansen.

Na afloop van het traject heb je helder waar jouw mogelijkheden voor werk liggen en hoe je daar verder richting aan kan geven. Je sluit het traject af met een concreet ontwikkelplan.

Dit gratis loopbaantraject heet officieel Ontwikkeladvies en valt onder de subsidieregeling ‘NL leert door’ van het Ministerie van SZW. Voor het aanvragen van de subsidie hoef je helemaal niets te doen, dat regelt JOBCAMP voor je. Je kunt als zzp’er, werknemer of als werkzoekende gebruik maken van deze subsidieregeling. De subsidiepot is beperkt dus wees er snel bij meld je vandaag nog aan!


Hoe werkt een ontwikkeladvies bij JOBCAMP

In het ontwikkeladviestraject voer je een aantal (Skype), één-op-één gesprekken met een loopbaanadviseur. Samen kijken jullie naar je huidige werk, naar wat je kunt, wat je leuk vindt en naar wat je in de toekomst zou kunnen gaan doen. Daarnaast maak je een aantal digitale testen. Ook krijg je een arbeidsmarktscan, waarbij wordt gekeken naar reële opties op de arbeidsmarkt vanuit jouw kennis en ervaring.

De adviseur helpt je om nieuwe plannen in gang te zetten. Aan het einde van het traject krijg je een actie-/ontwikkelplan waar je de komende tijd aan kunt werken. Het traject duurt in beginsel één maand.

Jij en je loopbaancoach gaan minimaal 4 uur aan de slag, waarin je online assessments maakt en meerdere individuele gesprekken voert, waarin het volgende aan bod komt:

• Waar sta je nu en wat zijn je toekomstmogelijkheden?

• Persoonsprofiel – competenties, kwaliteiten en vaardigheden.

• Wat is voor jou belangrijk als het gaat om uren, reistijd, locatie e.d.

• Oriëntatie op de toekomst.

• Arbeidsmarktscan.

• Ontwikkelplan: jouw acties voor de korte en lange termijn.

Deelname aan het loopbaan ontwikkeladvies is volledig op vrijwillige basis. Wat tijdens het ontwikkeladvies wordt besproken, blijft een zaak tussen jou en je loopbaancoach. Jouw werkgever (eventueel) wordt dus niet geïnformeerd over jouw deelname en de resultaten van het ontwikkeladvies. Je mag zelf weten of je dit (later) met jouw leidinggevende bespreekt of niet.

Aanmelden

Wil jij aan de slag met je eigen ontwikkeling? Meld je dan via onze info knop aan.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.